pátek 7. září 2007

Zakončení sezóny

Ačkoliv jsem to neměla v plánu, cyklistickou sezónu jsem zakončila již 25. srpna.
Dávno pře létem mě jeden známý přemluvil, abych s ním jela Kralovický MTB maraton. Moc jsem toho letos nenatrénovala, takže když se přiblížil 25. srpen, začala jsem přemýšlet nad nějakou dobrou výmluvou, abych se nemusela závodu zúčastnit.. Ale nic mě nenapadlo, takže smůla, nezbývalo než udělat pořádnou údržbu stroje, nachystat cyklistické hadříky ajít se odreagovat na brusle..
Následující den ráno se vyráželo celkem brzy. Můj známý, Petr, je totiž hrozný nervák, přestože závodí již od mládí, není před závodem odjezdu, aby strašně nenadával a něco si nezapomněl. Zatímco já, dávno smířená s tím, že si jdu 55kiometrovou trasu v pohodě projet, ho jako vždy s úžasem pozoruji :-)...
Dorazili jsme do Kralovic, kde nás již čekal Vašek, další známý, od mládí cyklista. Po vyzvednutí startovních tašek se jelo na start. Petr neustále taktizoval a dával rady, mě a své dceři, jak bychom měly jet (což on ostatně dělá vždy, ale nikdo se jeho radami neřídí :-)..).
Ačkoliv jsem původně myslela, že jde o takový malý závod, startovní pole se rychle rozrostlo a i u mě začala nervozita stoupat. V 11:30 bylo odstartováno a nezbylo mi nic jiného než vyrazit na trať.
Musím říci, že trasa byla opravdu krásná, minimum silnice, většinou zpevněné lesní a polní cesty, nechyběly technicky náročnější pasáže ani brod.. Jelo se mi báječně, jen jsem měla neustále obavy z defektu, jelikož tato noční můra mě postihuje na každém závodě.
První občerstvovačku jsem minula, jelikož jsem měla sil i pití dost, druhou jsem ani nezaregistrovala. Za to jsem ve třech čtvrtinách trasy dojela Petra, který měl defekt a po chvíli i Vaška, který na tom byl stejně.. "Chudáci si to vybrali za mně" napadlo mě. Modlila jsem se, aby se mi tentokrát tato nepříjemnost vyhnula. Vždyť již zbývalo jen pár kilometrů...
V perfektně pohodově rozjetém závodě me trápilo jen jediné, ještě jsem nezaregistrovala, že bych předjela nějakou soupeřku... Ale co, řekla jsem si, že to nebudu hrotit, tak nesmím být nespokojená...
Neustále jsem očekávala, kdy mě kluci dojedou, ale ono nic, přičemž najednou jsem se octla v cílové rovince.. "To je divné, muselo se něco stát, že mě nedojeli" pomyslela jsem si.. Ale po pár minutách čekání dorazil Vašek, takže nervozita ze mně trochu spadla.. Netrpělivě jsem čekala na Petra, který však dorazil až zhruba za třičtvrtě hodiny spolu se svou dcerou.. Děsně naštvaný, jelikož mimo defektu se ještě stihl ztratit a najet minimálně o 10 km více. Dokázala jsem si představit, jak ho to štve, ale nemohla jsem se ubránit smíchu :-)..
Netrpělivě jsme čekali na výsledky a vyhlášení. K mému velkému úžasu jsem se svým časem 2:24:52 skončila na prvním místě.. Prvně (a jistě i naposledy) jsem stála na nejvyšším stupínku, držela v ruce zlatavou sošku kralovického bikera a celofánový balíček dobrot :-)... Holt, když se zadaří a člověk nemusí řešit defekt, to se jede jinak.
No jo, jsem uprostřed :-)..

Mrzí mě, že jsem Kralovicemi zakončila sezónu, ale nedá se nic dělat, když se nedaří, tak se nedaří.. Ale nemohu být nespokojená, jelikož jsem si to velmi užila a myslím, že se mi závod povedl.. i když vždy to může být o něco lepší,že ;-).

8 komentářů:

Martina řekl(a)...

Gratuluju :) a taky diky, ze jsi to sem konecne napsala :)

johari řekl(a)...

Dik... Njn, ja vim, jenze ja nez se k tomu dokopu ;-)..

bojovnik řekl(a)...

gratuluju k vitezstvi a je dobre kdyz clovek dela to co ho tesi a bavi...

johari řekl(a)...

Diky.
Vitezstvi je prave to, kdyz clovek dela, co ho tesi a bavi...

bojovnik řekl(a)...

IMHO to neni vitezstvi ale to je jeste beh na trati... Stastne a vesele Vanoce Johariin.

johari řekl(a)...

netusim, co znamena IMHO...

Take preji stastne a vesele!

bojovnik řekl(a)...

Kdyz nevim hledam na internetu ;), doporucuji http://www.google.com no a tam najdes treba toto Urba n Dictionary: IMHO

johari řekl(a)...

Kdyz nevim, tak se zeptam..
Nechapu, proc jsi to nenapsal v celem zneni nebo jeste lepe, v cestine, jako to ostatni, pak bych se nemusela ptat.. No, jo, Linuxak...
Dik za vysvetleni.